HÁROM tuti érv a névjegykártya mellett


A névjegykártya már többszáz éve az üzleti élet egyik elengedhetetlen kelléke, mégis sokan kételkednek eme kis papírlap valódi létjogosultságában. Ahogy társadalmunk változik, és a technika fejlődik, elkerülhetetlen, hogy időről-időre kivonjunk dolgokat az életünkből, melyek korábban a mindennapjaink részei voltak. Gondoljunk csak a discman-re, ami gyerekkoromban még igazi kincsnek számított, mára azonban a feledés homályába merült a különböző okos eszközök térhódítása révén. Véleményünk szerint azonban a névkártyákra ma is óriási az igény, hisz funkciójuk egyetlen más eszközzel sem helyettesíthető igazán. Hogy miért?

1. ELSŐ BENYOMÁS

Sokszor ismételt közhely, hogy az első benyomás a legfontosabb. Egy fontos üzleti találkozón, vagy éppen egy állásinterjún mindenki a legjobb oldalát szeretné mutatni. Ebben is segítségünkre lehet egy stílusosan elkészített névjegykártya, melyre mindig számíthatunk. Előfordulhat, hogy rossz napunk van, nem vagyunk formában, viszont egy szép névkártya állandóságot biztosít, mely mindig segítségünkre lehet.

Talán a kedves olvasó is került már olyan szituációba egy társaságban, amikor a harmadik ember után már egyáltalán nem emlékezett az előző két személy nevére, akivel korábban kezet rázott. Hogy őszinte legyek, szörnyű névmemóriámnak köszönhetően nekem olykor egy keresztnév észben tartása is komoly nehézségeket tud okozni. Ez esetben az időzítés a fontos. Adjuk át egyből a találkozás pillanatában névjegykártyánkat, így partnerünk rögtön két módon találkozik a nevünkkel, ezáltal nagyobb eséllyel fogja megjegyezni.

2. MARADANDÓ EMLÉK

Ha az első benyomással pozitív képet alakítottunk ki magunkról, akkor már jó úton vagyunk. Azonban még a meghatározó emlékeink is elkopnak idővel, pláne az olyan részletek, mint egy üzlettársunk telefonszáma. Ha átadjuk névkártyánkat egy partnerünknek, azzal elérjük, hogy mindig hozzáférjen az elérhetőségünkhöz, és alkalom adtán minket válasszon.

A leggyakrabban hangoztatott ellenvélemény, hogy sokkal egyszerűbb mobiltelefonon rögzíteni az információt, mint névkártyákat őrizgetni. Ugyanakkor, aki ezt állítja, biztosan nem számol azzal, hogy mobiltelefonunk bármikor lemerülhet, vagy éppen meghibásodhat. Gondoljunk csak bele: egy kiemelten fontos ügyfelünkkel tárgyalunk, akinek lemerül a mobiltelefonja, nálunk pedig nincs névkártya. Mi marad megoldásnak? Felírjuk az adatainkat egy kis cetlire és azt nyújtjuk át… nem fog túl meggyőző benyomást kelteni, az egyszer biztos.

Amennyiben úgy gondolod, hogy nem tudod az összes fontos információt feltüntetni névkártyádon, kérj rá QR-kódot, mely lehetővé teszi nagyobb mennyiségű adat elegáns átadását.

3. LEHETŐSÉGEK TÁRHÁZA

Sokan nem is tudják, hogy egy névjegykártya mennyi funkciót képes ellátni egyszerre. A legtöbbek szemében csupán egy cédula, rajta néhány információval. Nos, ez valóban elég unalmasan hangzik. A valóságban azonban a névkártya csupán egy gyűjtőszó, ami végtelen lehetőséget rejt magában. Azon túl, hogy minden egyes névkártyánál az a célunk, hogy valami egyedit és kreatívat hozzunk létre, a felhasználási módjuk szerint is számos névjegykártyafajtát különböztetünk meg. A névkártya egyben funkcionálhat naptárként, térképként, pontgyűjtő kártyaként, jegyzetfüzetként és ennek a listának csak a képzelet szabhat határt.

FOLYTATJUK!

#Névjegykártya

0 megtekintés

Büszke lehetsz névjegyedre!

+36 20 525 1254