Névjegykártya sablon, mire jó és mire nem?


A névjegykártya sablonok számodra is hasznosak lehetnek, véleményem szerint azonban arra nem alkalmasak, amire sokan használják.

Mire nem jó? A névjegy tervezése egy komplex alkotói folyamat – ötlettől a megvalósításig. Fontos, hogy a grafikai elemek - logó, fotó, háttérkép, szöveg,.. színek - egymással harmonizálva, stílusában egységes képet alkossanak. Egy grafikus által készített terv, mire elnyeri végső formáját, folyamatos finomhangoláson esik át. Úgy gondolom, egy névjegy sablon, amit névjegykártya szerkesztő program segítségével próbálunk saját adatainkkal aktualizálni, erre nem alkalmas. Lehet egy névjegykártya sablon üresen tetszetős, mire elkészül a névjegy saját adataiddal, legtöbbször használhatatlan lesz. Bár a névkártya szerkesztő programok is lehetőséget adnak méretezésre, pozicionálásra, mégis az a tapasztalatom, hogy az így készült tervek tördelését nézve, nem alkalmasak nyomdai kivitelezésre. Megvédve a sablonokat azt is leszögezhetjük, hogy egy grafikus bizonyára többet ki tudna hozni belőlük, viszont nem ők alkalmazzák.

Akkor mire jó? Ha nincs konkrét ötleted, de szeretnél kicsit belefolyni az alkotásba, gyorsan készíthetsz magadnak néhány variációt, akár több képpel, különböző elrendezésben, színkombinációval. Mindezt egy névjegyre méretezve, így a végeredményt is jobban el tudod képzeni. Viszont ennél a pontnál nyugodtan le is állhatsz, felesleges elkezdened a szöveget is beírogatnod. Készíts néhány „print screen”-t és mutasd meg grafikusodnak, esetleg, ha úgy szeretnéd, te magad próbálkozz meg a tervezéssel. Ne érts félre! Egyáltalán nem szeretnélek másolásra, lopásra buzdítani. Az így kimentett fáj úgy is alkalmatlan lenne nyomtatásra. Egyébként legtöbbször a névkártya sablon képek sem egyedi alkotások, a felhasznált fotók - néhány kivételtől eltekintve - ingyenes képgyűjteményből származnak.

Ötletszerzésre ennél egyszerűbb és talán jobb megoldásokat is választhatsz, pl. ajánlom, hogy merülj el „Business card style ” tábláinkban!

#Névjegykártya

0 megtekintés

Büszke lehetsz névjegyedre!

+36 20 525 1254